Gruzínský ovocný salát s bílým vínem
Ingredience
Brandy |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hroznové víno |
200 g |
Hrušky |
3 ks |
Jablka |
4 ks |
Pomeranč |
2 ks |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oprané, oloupané, jader i jádřinců zbavené ovoce nakrájíme na tenké plátky, kuličky vína rozpůlíme, vše vložíme do mísy, zasypeme cukrem, pokapeme koňakem a uložíme do chladna na 30 minut.
- Před podáváním salát zalijeme suchým bílým vínem a posypeme strouhanou pomerančovou kůrou.