Ryba v banánovém listu

Ingredience


Banánové listy 250 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 30 g
Citronová tráva 10 g
Filé z aljašské tresky 400 g
Kokos 50 g
Koriandr 10 g
Mléko kokosové 1 dl
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Ořechy Kešu 20 g
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 5 g
Zázvor 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce.
  2. V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.
  3. Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě.