Ryba v banánovém listu
Ingredience
Banánové listy |
250 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
30 g |
Citronová tráva |
10 g |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Kokos |
50 g |
Koriandr |
10 g |
Mléko kokosové |
1 dl |
Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Ořechy Kešu |
20 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
5 g |
Zázvor |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce.
- V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.
- Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě.