Karbanátky s bramborovou nádivkou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Cibule sušená |
40 g |
Hovězí maso mleté |
750 g |
Hovězí vývar základní |
120 ml |
Olej olivový |
40 g |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.
- Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.