Karbanátky s bramborovou nádivkou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Cibule sušená 40 g
Hovězí maso mleté 750 g
Hovězí vývar základní 120 ml
Olej olivový 40 g
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 40 g
Strouhanka 150 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.
  2. Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.