Těstovinová frittata
Ingredience
Hrášek mražený |
80 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Špagety, Makarony |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
125 g |
Sýr Parmezán |
25 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nakrájíme.
- Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a na másle asi 3min podusíme. Přidáme nakrájenou papriku a ještě minutu podusíme. Poté vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Promícháme, odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- Rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli a pepřem. Smícháme se špagetami, nasekanou petrželkou a žampiony.
- Směs vložíme do vymazané koláčové formy, posypeme strouhaným parmazánem a pečeme 25-30minut.
- Necháme mírně vychladnout, rozkrájíme a podáváme.