Těstovinová frittata

Ingredience


Hrášek mražený 80 g
Máslo čerstvé 30 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Špagety, Makarony 100 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 125 g
Sýr Parmezán 25 g
Vejce slepičí 6 ks
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nakrájíme.
  3. Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a na másle asi 3min podusíme. Přidáme nakrájenou papriku a ještě minutu podusíme. Poté vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Promícháme, odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  4. Rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli a pepřem. Smícháme se špagetami, nasekanou petrželkou a žampiony.
  5. Směs vložíme do vymazané koláčové formy, posypeme strouhaným parmazánem a pečeme 25-30minut.
  6. Necháme mírně vychladnout, rozkrájíme a podáváme.