Mleté maso s fazolemi a bramborami
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
600 g |
Cibule |
250 g |
Fazole červené sterilované |
420 g |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
80 ml |
Olej olivový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Tabasco |
3 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.