Mleté maso s fazolemi a bramborami

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 600 g
Cibule 250 g
Fazole červené sterilované 420 g
Hovězí maso mleté 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 80 ml
Olej olivový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Tabasco 3 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
  2. Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.