Telecí řezanka se zeleninou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
250 g |
Hovězí vývar základní |
130 ml |
Majoránka čerstvá |
10 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika červená |
100 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
10 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Šalotka |
150 g |
Sůl |
8 g |
Telecí kýta |
300 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Zakysaná smetana |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.
- Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.
- Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.