Telecí řezanka se zeleninou

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Cuketa 250 g
Hovězí vývar základní 130 ml
Majoránka čerstvá 10 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika červená 100 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 10 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
Šalotka 150 g
Sůl 8 g
Telecí kýta 300 g
Tymián čerstvý 10 g
Zakysaná smetana 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.
  3. Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.
  4. Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.