Bramborový salát ze smažených brambor
Ingredience
Brambory |
800 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Čekanka |
100 g |
Hořčice |
10 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Ocet vinný červený |
25 ml |
Olej olivový extra panenský |
70 ml |
Olej slunečnicový |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salát hlávkový |
250 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy salátu a červené čekanky omyjeme, otřepeme a natrháme na menší kousky, mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme po obou stranách asi 15 minut, až budou brambory křupavé a uvnitř měkké. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Do salátové mísy vsypeme salát, čekanku, mrkev, v misce smícháme panenský olej, červený ocet, hořčici, sůl, pepř, posekané bylinky, přilijeme do mísy a promícháme. Nakonec vmícháme smažené brambory a podáváme.