Zeleninová směs zapečená s bramborovou kaší

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 600 g
Fazolové lusky 500 g
Majoránka sušená drhnutá 2 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 80 ml
Olej slunečnicový 20 g
Párky jemné 300 g
Pastinák 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelené fazolky omyjeme, odkrojíme oba konce, odstraníme dřevnatá vlákna a fazolky překrojíme napůl, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, oloupané párky nakrájíme na kolečka. Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a šťouchadlem rozmačkáme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme párky a osmahneme, přidáme fazolky, rajčata i s nálevem, pastinák, sůl, pepř, majoránku a dusíme asi 15 minut do zhoustnutí. Touto směsí naplníme zapékací misku, navrch rozložíme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 15 minut.