Běloruská jablečná pěna
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Jablka |
500 g |
Skořice celá |
1 ks |
Šlehačka |
125 ml |
Voda pitná |
300 ml |
Želatina |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka omyjeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 200 ml vody, přidáme malý kousek skořicové kůry a uvaříme doměkka. Šťávu zvlášť procedíme a jablka prolisujeme sítem. Do jablečné šťávy přisypeme cukr, přilijeme želatinu namočenou ve 100 ml vody, uvedeme do varu, odstavíme a dáme vychladit.
- Vychladlou šťávu vlijeme do prolisovaných jablek a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, až vznikne pěna. Jakmile začne houstnout, přelijeme ji do misek a dáme dobře vychladit.
- Jablečnou pěnu podáváme ozdobenou ušlehanou šlehačkou.