Běloruská jablečná pěna

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Jablka 500 g
Skořice celá 1 ks
Šlehačka 125 ml
Voda pitná 300 ml
Želatina 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 200 ml vody, přidáme malý kousek skořicové kůry a uvaříme doměkka. Šťávu zvlášť procedíme a jablka prolisujeme sítem. Do jablečné šťávy přisypeme cukr, přilijeme želatinu namočenou ve 100 ml vody, uvedeme do varu, odstavíme a dáme vychladit.
  2. Vychladlou šťávu vlijeme do prolisovaných jablek a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, až vznikne pěna. Jakmile začne houstnout, přelijeme ji do misek a dáme dobře vychladit.
  3. Jablečnou pěnu podáváme ozdobenou ušlehanou šlehačkou.