Ruský citrónový rosol

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cukr krupice 200 g
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Šlehačka 125 ml
Voda pitná 650 ml
Želatina 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.
  2. Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.
  3. Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.