Ruský citrónový rosol
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
200 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Šlehačka |
125 ml |
Voda pitná |
650 ml |
Želatina |
25 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.
- Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.
- Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.