Zapečená zeleninová směs s mletým masem

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 200 g
Jehněčí maso mleté 400 g
Jogurt bílý 150 g
Lilek 300 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Oregano čerstvé 15 g
Passata (drcená rajčata) 250 g
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 30 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Tuk 20 g
Tymián čerstvý 15 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.
  3. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.
  4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.