Zapečená zeleninová směs s mletým masem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Jehněčí maso mleté |
400 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Lilek |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Oregano čerstvé |
15 g |
Passata (drcená rajčata) |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Tuk |
20 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.
- Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.