Moldavský ořechový pudink

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Jahodová zavařenina 150 g
Máslo čerstvé 130 g
Mléko polotučné 300 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Vlašské ořechy 150 g
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.
  3. Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.
  4. Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.