Moldavský ořechový pudink
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Jahodová zavařenina |
150 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vlašské ořechy |
150 g |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.
- Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.
- Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.