Staroukrajinská medovina

Ingredience


Chmelové šištice 1 hrst
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Droždí 10 g
Kardamom 1 kávová lžička
Med včelí 250 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Med v hrnci smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, stáhneme z ohně a sebereme pěnu. V jiné nádobě smícháme 3 litry vody s hrstí chmelu, necháme vzkypět a odstavíme.
  2. Obě tekutiny pak slijeme, necháme trochu vychladnout, přidáme rozdrobené droždí, karamel ze 2 lžic cukru a lžičky kardamomu, promícháme a zakryjeme plátnem. Nádobu uložíme na chladné místo s teplotou mepřesahující 10°C a nápoj necháme kvasit tak dlouho, až se na povrchu začne tvořit pěna.
  3. Pěnu sebereme, nápoj přecedíme a podáváme. Můžeme jej také stočit do lahví a v chladničce po dobu až 2 týdnů uchovat.