Rybí kari s bambusem

Ingredience


Bambusové výhonky 200 g
Bazalka 40 g
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 100 g
Cukr třtinový 40 ml
Filety z tresky tmavé 600 g
Kari pasta 6 g
Kokosový krém 220 g
Krevety tygří - loupané 300 g
Mléko kokosové 500 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Olej sezamový 20 ml
Omáčka rybí 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple.
  2. Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky.