Rybí kari s bambusem
Ingredience
Bambusové výhonky |
200 g |
Bazalka |
40 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Cukr třtinový |
40 ml |
Filety z tresky tmavé |
600 g |
Kari pasta |
6 g |
Kokosový krém |
220 g |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Mléko kokosové |
500 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml |
Olej sezamový |
20 ml |
Omáčka rybí |
40 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple.
- Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky.