Jehněčí kotlíkový guláš
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
250 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Jehněčí plec |
600 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
10 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, nakrájíme na silné plátky, mrkev na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, jehněčí maso nakrájíme na kostky. Brambory, cibuli a mrkev spolu promícháme, polovinu zeleniny vyskládáme do pekáčku, přidáme maso a zakryjeme zbytkem zeleniny.
- Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, lístky tymiánu, zalijeme vývarem, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme zhruba 2 hodiny.