Jehněčí kotlíkový guláš

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 250 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Jehněčí plec 600 g
Mrkev kořen 400 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 10 g
Tymián čerstvý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na silné plátky, mrkev na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, jehněčí maso nakrájíme na kostky. Brambory, cibuli a mrkev spolu promícháme, polovinu zeleniny vyskládáme do pekáčku, přidáme maso a zakryjeme zbytkem zeleniny.
  2. Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, lístky tymiánu, zalijeme vývarem, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme zhruba 2 hodiny.