Jehněčí guláš s fazolkami
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
150 g |
Fazolové lusky |
300 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Jehněčí kýta |
600 g |
Olej slunečnicový |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
40 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, fazolové lusky překrojíme napůl, lístky tymiánu posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, přisypeme brambory, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, ochutíme tymiánem a dusíme zvolna asi půl hodiny. Přimícháme fazolky a dusíme dalších zhruba 25 minut.