Jehněčí guláš s fazolkami

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 150 g
Fazolové lusky 300 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Jehněčí kýta 600 g
Olej slunečnicový 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový sterilovaný 40 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, fazolové lusky překrojíme napůl, lístky tymiánu posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, přisypeme brambory, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, ochutíme tymiánem a dusíme zvolna asi půl hodiny. Přimícháme fazolky a dusíme dalších zhruba 25 minut.