Hanácká cibulačka
Ingredience
Chléb černý žitný Vita star |
4 krajíc |
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso přední |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sádlo škvařené |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Uzená slanina bez kůže |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.
- Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.
- Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
- Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.