Hanácká cibulačka

Ingredience


Chléb černý žitný Vita star 4 krajíc
Cibule 4 ks
Hovězí maso přední 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Uzená slanina bez kůže 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.
  2. Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.
  3. Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
  4. Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.