Hovězí mleté maso dušené se zeleninou
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
4 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kmín římský |
8 g |
Koriandr mletý |
8 g |
Kurkuma |
8 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Skořice mletá |
4 g |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
8 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.
- Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.