Hovězí mleté maso dušené se zeleninou

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 4 g
Cibule 120 g
Hovězí maso mleté 600 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Kmín římský 8 g
Koriandr mletý 8 g
Kurkuma 8 g
Olej slunečnicový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Skořice mletá 4 g
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 8 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.
  3. Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.