Masové kuličky dušené
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
4 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kmín římský |
8 g |
Koriandr mletý |
8 g |
Kurkuma |
8 g |
Máta |
15 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek prolisujeme, cibuli rozkrájíme nadrobno, rajčata scedíme, špenátové listy a lístky máty posekáme na jemno, zázvor nastrouháme také následně na jemno, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- Do mísy vložíme mleté maso, přisypeme polovinu cibule, česneku, zázvoru, římského kmínu, koriandru, chilli koření, soli a přidáme vejce. Důkladně promícháme, z masového těsta vytvarujeme kuličky, které smažíme v pánvi na oleji do zlatova. Kuličky vyjmeme, do výpeku vsypeme zbytek cibule, osmažíme. Přidáme zbytek česneku, zázvoru, kmínu, koriandru, chilli koření, soli, přimícháme pepř, kurkumu a restujeme asi 2 minuty. Přisypeme brambory, krátce osmažíme, přidáme rajčata, zalijeme vývarem, provaříme, přimícháme masové kuličky, dusíme zvolna asi 30 minut. Přidáme špenát, ještě krátce podusíme a odstavíme.