Fazolová polévka s klobásou a uzeným

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 1 ks
Fazole 250 g
Klobása - Čabajka 150 g
Moravské uzené 100 g
Olej slunečnicový 40 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Voda pitná 5 l
Zeleninová směs jarní - mražená 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.
  2. Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.