Fazolová polévka s klobásou a uzeným
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
250 g |
Klobása - Čabajka |
150 g |
Moravské uzené |
100 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 l |
Zeleninová směs jarní - mražená |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.
- Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.