Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou
Ingredience
Brambory rané |
500 g |
Česnek |
10 stroužek |
Citrony |
100 g |
Cuketa |
200 g |
Estragon |
20 g |
Feferony |
30 g |
Jehněčí plec |
500 g |
Olej slunečnicový |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Šalotka |
200 g |
Sůl |
10 g |
Tymián čerstvý |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, maso z jehněčí plece rozkrájíme na kostky, brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, česnek nasekáme, cuketu krájíme na tenká kolečka, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na nudličky, citron nakrájíme na osminky.
- V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Do pekáčku přisypeme šalotku, brambory, přimícháme česnek, polovinu citronu, lístky tymiánu, estragonu, osolíme, opepříme, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté jej odkryjeme, povrch poklademe plátky cukety, posypeme feferonkou a dopečeme.
- Porce upravíme na talíře, každou porci doplníme osminkou citronu a podáváme.