Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou

Ingredience


Brambory rané 500 g
Česnek 10 stroužek
Citrony 100 g
Cuketa 200 g
Estragon 20 g
Feferony 30 g
Jehněčí plec 500 g
Olej slunečnicový 40 g
Pepř černý mletý 2 g
Šalotka 200 g
Sůl 10 g
Tymián čerstvý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, maso z jehněčí plece rozkrájíme na kostky, brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, česnek nasekáme, cuketu krájíme na tenká kolečka, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na nudličky, citron nakrájíme na osminky.
  2. V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Do pekáčku přisypeme šalotku, brambory, přimícháme česnek, polovinu citronu, lístky tymiánu, estragonu, osolíme, opepříme, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté jej odkryjeme, povrch poklademe plátky cukety, posypeme feferonkou a dopečeme.
  3. Porce upravíme na talíře, každou porci doplníme osminkou citronu a podáváme.