Pirožky plněné paštikou
Ingredience
Listové těsto |
50 dkg |
Mandle |
2 dkg |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Paštika játrová |
40 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Vychlazené listové těsto rozválíme na plát, nakrájíme na čtverce 10 x 10 cm, okraje potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a špetkou soli, naplníme játrovou paštikou utřenou se žloutky.
- Čtverce přeložíme do tvaru pirožky, okraje dobře přitiskneme a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pirožky posypeme plátky loupaných mandlí.
- Pečeme v troubě do zlatova.