Bramborové placičky s rybím masem

Ingredience


Brambory 500 g
Cibulka jarní 100 g
Citronová kůra 20 g
Filé rybí 400 g
Mléko polotučné 40 ml
Pepř černý mletý 1 g
Pesto 50 g
Strouhanka 80 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Po pěti minutách přidáme k bramborám rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vsypeme do misky. Přisypeme nadrobno posekanou jarní cibulku, strouhanou citronovou kůru, přidáme pesto, mléko, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  2. Z kaše vytvarujeme placičky, které namočíme v rokvedlaném vejci, obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným Parmezánem, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 20 minut. Po 10 minutách placičky obrátíme.