Bramborové placičky s rybím masem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Citronová kůra |
20 g |
Filé rybí |
400 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pesto |
50 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
900 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Po pěti minutách přidáme k bramborám rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vsypeme do misky. Přisypeme nadrobno posekanou jarní cibulku, strouhanou citronovou kůru, přidáme pesto, mléko, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- Z kaše vytvarujeme placičky, které namočíme v rokvedlaném vejci, obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným Parmezánem, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 20 minut. Po 10 minutách placičky obrátíme.