Filety z platýse pečené s chilli
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Chilli paprička |
30 g |
Cibule červená |
80 g |
Limetková šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Platýz - filety |
600 g |
Sůl |
8 g |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silné plátky, filety z platýse osolíme a opepříme. Chilli papričku bez semínek posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor strouháme na jemno.
- Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cibuli, zázvor, chilli papričku a promícháme. Filety z platýse pokapeme limetkovou šťávou, potřeme máslovou směsí s chilli, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, obložíme plátky brambor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- Filety upravíme na talíře, doplníme pečenými plátky brambor a podáváme.