Filety z platýse pečené s chilli

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 800 g
Chilli paprička 30 g
Cibule červená 80 g
Limetková šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 g
Platýz - filety 600 g
Sůl 8 g
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silné plátky, filety z platýse osolíme a opepříme. Chilli papričku bez semínek posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor strouháme na jemno.
  2. Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cibuli, zázvor, chilli papričku a promícháme. Filety z platýse pokapeme limetkovou šťávou, potřeme máslovou směsí s chilli, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, obložíme plátky brambor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
  3. Filety upravíme na talíře, doplníme pečenými plátky brambor a podáváme.