Pstruh pečený s estragonem
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Citrony |
1 ks |
Estragon |
60 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pstruh |
800 g |
Salát hlávkový |
120 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané očištěné pstruhy osolíme a opepříme i zevnitř. Do každého vložíme snítku estragonu a povrch ryby pomažeme máslem. Pomeranč i citron pokrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl. Připravíme štyři větší kusy alobalu, na každý položíme polovinu půlkoleček pomeranče a citronu, přiložíme pstruhy, poklademe zbylým citronem i pomerančem, zabalíme do alobalu, vyskládáme na plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut.
- Listy salátu upravíme na talíře, pstruhy rozbalíme, položíme na salát, doplníme pečenými bramborami a podáváme.