Pstruh pečený s estragonem

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Citrony 1 ks
Estragon 60 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Pomeranče 1 ks
Pstruh 800 g
Salát hlávkový 120 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané očištěné pstruhy osolíme a opepříme i zevnitř. Do každého vložíme snítku estragonu a povrch ryby pomažeme máslem. Pomeranč i citron pokrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl. Připravíme štyři větší kusy alobalu, na každý položíme polovinu půlkoleček pomeranče a citronu, přiložíme pstruhy, poklademe zbylým citronem i pomerančem, zabalíme do alobalu, vyskládáme na plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut.
  2. Listy salátu upravíme na talíře, pstruhy rozbalíme, položíme na salát, doplníme pečenými bramborami a podáváme.