Špenátová polévka s mlékem a bílky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 80 g
Mléko plnotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát 400 g
Sůl 2 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření.
  2. Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.
  3. Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme.