Špenátová polévka s mlékem a bílky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko plnotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát |
400 g |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření.
- Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.
- Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme.