Bramborové karbanátky s tuňákem
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
15 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
8 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, tuňáka z konzervy rozmělníme vidličkou, petrželku s pažitkou posekáme na jemno. Brambory vložíme do mísy, přidáme tuňáka, petželku, pažitku, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z bramborové hmoty vytvarujeme karbanátky, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve na rozpálený olej. Smažíme zhruba 5 minut z každé strany do zlatova.