Bramborové karbanátky s tuňákem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Olej rostlinný 60 ml
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 15 g
Strouhanka 100 g
Sůl 8 g
Tuňák ve vlastní šťávě 400 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, tuňáka z konzervy rozmělníme vidličkou, petrželku s pažitkou posekáme na jemno. Brambory vložíme do mísy, přidáme tuňáka, petželku, pažitku, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z bramborové hmoty vytvarujeme karbanátky, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve na rozpálený olej. Smažíme zhruba 5 minut z každé strany do zlatova.