Sýrová polévka z bujónu
Ingredience
Bujón hovězí |
4 kostka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana |
2 dl |
Sýr Gouda 45% |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme kostky bujónu, zalijeme vodou, opepříme. Za občasného promíchání povaříme do rozpuštění bujónových kostek. Do čtyř misek nastrouháme sýr, zalijeme smetanou a opatrně rozklepneme vejce (aby se neroztekla). Posypeme nasekanou petrželovou natí a vše opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu.
- Hotovou polévku ihned podáváme.