Rybí bramborové krokety
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Filé rybí |
400 g |
Kapary sterilované |
15 g |
Kopr čerstvý |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, vložíme do mísy, kopr a kapary posekáme na jemno, rybí filé rozsekáme nadrobno, filé, kapary i kopr přisypeme k bramborám, zakápneme citronovu šťávou, přidáme strouhanku, žloutky, promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do bramborové hmoty.
- Vytvarujeme malé krokety, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatova.