Rybí bramborové krokety

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Citronová šťáva 20 ml
Filé rybí 400 g
Kapary sterilované 15 g
Kopr čerstvý 60 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 30 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, vložíme do mísy, kopr a kapary posekáme na jemno, rybí filé rozsekáme nadrobno, filé, kapary i kopr přisypeme k bramborám, zakápneme citronovu šťávou, přidáme strouhanku, žloutky, promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do bramborové hmoty.
  2. Vytvarujeme malé krokety, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatova.