Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
600 g |
Citronová kůra |
25 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Máta |
40 g |
Mořský jazyk |
1000 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut.
- Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme.