Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 600 g
Citronová kůra 25 g
Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 60 g
Máta 40 g
Mořský jazyk 1000 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut.
  2. Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme.