Koriandrová omáčka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Koriandr mletý |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
130 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý celý |
4 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
70 g |
Sůl |
5 g |
Zakysaná smetana |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.
- V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.
- Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.