Koriandrová omáčka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Koriandr čerstvý 10 g
Koriandr mletý 10 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 130 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý celý 4 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 70 g
Sůl 5 g
Zakysaná smetana 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.
  2. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.
  3. Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.