Taštičky plněné bramborovou směsí

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 4 ks
Brambory vařené ve slupce 500 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 120 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 30 g
Ricotta 50 g
Sůl 4 g
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme vejce, olej a vypracujeme těsto. Důkladně několik minut hněteme, vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočívat.
  2. Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přidáme posekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, strouhaný sýr Ricotta a polovinu Parmezánu, posekanou petrželku, vejce, opepříme a důkladně promícháme.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na stejně velký plát, doprostřed všech dílů naneseme bramborovou náplň, okraje těsta přes sebe přehneme, přimáčkneme a tvarujeme taštičky. Vaříme ve vroucí osolené vodě zhruba 5 minut.
  4. Vařené taštičky posypeme zbylým Parmezánem a podáváme.