Rychlá rybí polévka se šafránem
Ingredience
Bobkový list |
6 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
2 ks |
Pepř černý celý |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Ryby |
300 g |
Šafrán |
2 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka.
- Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu.
- Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.