Rychlá rybí polévka se šafránem

Ingredience


Bobkový list 6 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 2 ks
Pepř černý celý 2 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Ryby 300 g
Šafrán 2 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka.
  2. Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu.
  3. Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.