Bramborové palačinky s bylinkovým tvarohem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 6 ks
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Mléko polotučné 60 ml
Pepř černý mletý 1 g
Šlehačka ve spreji 100 g
Sůl 5 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, vsypeme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. přilijeme smetanu, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, špetku mletého muškátu a vypracujeme těsto. Necháme 20 minut uležet.
  2. Do misky vložíme měkký tvaroh, přilijeme mléko a metlou vyšleháme. Osolíme, opepříme, přisypeme posekané bylinky a promícháme. Opatrně přimícháme šlehačku a dáme zatím do lednice.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, postupně přiléváme těsto a smažíme palačinky z obou stran dozlatova. Potřeme tvarohovým krémem a podáváme.