Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy

Ingredience


Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Bazalka 0.5 polévková lžíce
Hrušky 250 g
Kypřící prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mouka polohrubá 200 g
Olej z vlašských ořechů 6 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Sýr Gorgonzola 150 g
Vlašské ořechy 100 g
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.
  2. Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.
  3. Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.