Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy
Ingredience
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Hrušky |
250 g |
Kypřící prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej z vlašských ořechů |
6 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Gorgonzola |
150 g |
Vlašské ořechy |
100 g |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.
- Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.
- Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.