Kuře Chop-suey
Ingredience
Celer - nať |
10 g |
Celer sterilovaný |
200 g |
Česnek |
100 g |
Chilli koření mleté |
10 g |
Cibule |
500 g |
Fazole bílé |
200 g |
Glutasol |
20 g |
Houby černé |
100 g |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Olej stolní |
300 ml |
Omáčka sójová |
150 ml |
Paprika sterilovaná |
300 g |
Pórek |
400 g |
Solamyl |
150 g |
Sůl |
30 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Víno bílé |
160 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet.
- Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku.
- Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať.
- Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu.
- Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme.