Kuře Chop-suey

Ingredience


Celer - nať 10 g
Celer sterilovaný 200 g
Česnek 100 g
Chilli koření mleté 10 g
Cibule 500 g
Fazole bílé 200 g
Glutasol 20 g
Houby černé 100 g
Kuřecí prsa 1000 g
Olej stolní 300 ml
Omáčka sójová 150 ml
Paprika sterilovaná 300 g
Pórek 400 g
Solamyl 150 g
Sůl 30 g
Vejce slepičí 200 g
Víno bílé 160 ml
Vývar drůbeží 100 ml
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet.
  2. Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku.
  3. Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať.
  4. Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu.
  5. Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme.