Zelné závitky s masem a kaštany
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
1.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
2 ks |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Solamyl |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
600 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vodní kaštany v nálevu |
250 g |
Vývar drůbeží |
450 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.
- V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.
- Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
- Závitky podáváme přelité omáčkou.