Zelné závitky s masem a kaštany

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 1.5 kávová lžička
Cibulka jarní 2 ks
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Solamyl 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 600 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vodní kaštany v nálevu 250 g
Vývar drůbeží 450 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.
  2. V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.
  3. Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
  4. Závitky podáváme přelité omáčkou.