Zeleninový salát s hovězí kýtou
Ingredience
Brambory |
450 g |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Hovězí kýta |
400 g |
Olivy |
80 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
250 g |
Salát římský |
200 g |
Špenát listový čerstvý |
80 g |
Voda pitná |
1.1 l |
Hořčice Dijonská |
1.5 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.
- Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.
- Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.
- V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.
- Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.