Zeleninový salát s hovězí kýtou

Ingredience


Brambory 450 g
Fazolové lusky zelené 200 g
Hovězí kýta 400 g
Olivy 80 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Provensálské koření 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 250 g
Salát římský 200 g
Špenát listový čerstvý 80 g
Voda pitná 1.1 l
Hořčice Dijonská 1.5 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.
  2. Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.
  3. Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.
  4. V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.
  5. Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.