Jehněčí plátky se zeleninou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Jehněčí kýta |
600 g |
Mrkev kořen |
600 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
- Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem.
- Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou.