Nudličky z vepřového masa se zeleninou

Ingredience


Baby kukuřice 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Mouka kukuřičná 1 kávová lžička
Mrkev kořen 150 g
Mungo klíčky 300 g
Nudle čínské vaječné 200 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sójová omáčka 1.5 polévková lžíce
Vepřová kýta 400 g
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kečup 1 polévková lžíce
Kompot ananasový 400 g
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sójová omáčka 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na plátky a každý plátek poté na nudličky. Kukuřičky překrájíme, očištěnou mrkev krájíme na nudličky, česnek nakrájíme na jemno, jarní cibulky pokrájíme nadrobno, zázvor strouháme nahrubo. Ananas slijeme, šťávu odložíme.
  2. V míse zakapeme masové nudličky sójovou omáčkou a dobře promícháme. Poté přidáme kukuřičnou mouku, pepř, promícháme a pod fólií necháme odležet.
  3. Na omáčku v misce promícháme cukr, kukuřičnou mouku, ocet, sherry, sójovou omáčku, odloženou ananasovou šťávu a kečup.
  4. Ve woku na rozpáleném oleji smažíme maso zhruba 4 minuty, poté ho vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme mrkev, česnek, kukuřičky, zázvor a smažíme. Po 3 minutách přilijeme vodu, promícháme a vaříme asi 4 minuty. Vlijeme připravenou omáčku, vrátíme zpět maso, nudle, klíčky a prohřejeme. Nakonec vmícháme cibulky a sezamový olej.
  5. V mezičase ve vroucí vodě uvaříme nudle na skus, scedíme a necháme okapat.