Sýrová polévka s vejcem

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Strouhanka 100 g
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 150 g
Vegeta 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vložíme dvě vejce. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme, oloupeme a rozkrojíme na půlky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, osmažíme. Stáhneme ze sporáku, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vrátíme zpět na oheň, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu.
  3. Nakonec ochutíme solí, pepřem, Vegetou. Vlijeme rozkvedlaná dvě vejce, posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme také půlku natvrdo uvařeného vejce a polévku podáváme.