Kyselica z Valašska

Ingredience


Bobkový list 3 g
Brambory 500 g
Hovězí maso přední 300 g
Kedlubna 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 2.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel 1 ks
Petržel - nať 20 g
Smetana 250 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.
  2. Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.