Kyselica z Valašska
Ingredience
Bobkový list |
3 g |
Brambory |
500 g |
Hovězí maso přední |
300 g |
Kedlubna |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel |
1 ks |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana |
250 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.
- Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.