Krymské vareňje z pomerančů
Ingredience
Cukr krupice |
1 kg |
Pomeranče |
1 kg |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 50 porcí
- Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť.
- Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí.
- Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni.
- Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna.