Moldavská jablečná zavařenina

Ingredience


Cukr moučkový 1750 g
Jablka 2 kg
Skořice mletá 1 kávová lžička
Voda pitná 1.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme.
  2. Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat.
  3. Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut.
  4. Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení.