Višně v hořčici

Ingredience


Cukr moučkový 500 g
Hořčice Dijonská 50 g
Hořčice plnotučná 200 g
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Koriandr 0.5 kávová lžička
Křen 100 g
Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Višně 2 kg
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat.
  2. Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme.
  3. Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat.
  4. Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
  5. Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů.