Kulajda s vejcem

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 1 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kopr sterilovaný 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Masox 2 kostka
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Ocet 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana kysaná 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka.
  2. Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku.
  3. Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme.