Kulajda s vejcem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kopr sterilovaný |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Masox |
2 kostka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Ocet |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana kysaná |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka.
- Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku.
- Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme.