Francouzská rybí polévka

Ingredience


Bobkový list 4 g
Celer - nať 20 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Citrónová šťáva 2 ml
Citrony 1 ks
Kapr obecný 800 g
Nové koření 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 30 g
Pomerančová kůra 3 plátek
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.
  2. Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  3. Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.