Francouzská rybí polévka
Ingredience
Bobkový list |
4 g |
Celer - nať |
20 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrónová šťáva |
2 ml |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Nové koření |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Pomerančová kůra |
3 plátek |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.
- Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.