Muffiny z polenty a italským sýrem
Ingredience
Kypřící prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
150 g |
Olej chilli |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
1 dl |
Paprika sladká |
1 kávová lžička |
Podmáslí |
300 g |
Polenta instantní |
150 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou).
- V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme.
- Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.