Muffiny z polenty a italským sýrem

Ingredience


Kypřící prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mouka polohrubá 150 g
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Olej olivový 1 dl
Paprika sladká 1 kávová lžička
Podmáslí 300 g
Polenta instantní 150 g
Sýr Parmezán 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou).
  2. V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme.
  3. Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.