Houbová polévka s vejcem a jogurtem

Ingredience


Houby sušené 500 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 500 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 70 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
Máslo čerstvé 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Citrónová šťáva 2 ml
Jogurt bílý 250 g
Kopr 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté sušené houby namočíme do litru vody na 3 hodiny. Čerstvé houby také očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou.
  2. Sušené houby scedíme, nakrájíme a spolu s čerstvými vložíme do vařící se vody. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, povaříme až do změknutí hub. Snížíme oheň a polévku udržujeme teplou na ohni.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, osmažíme, rozdělíme na malé kousky. Přidáme je do polévky, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  4. Pomalu do polévky přilijeme jogurt, zamícháme, posypeme nasekaným koprem. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.
  5. Teplou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.