Houbová polévka s vejcem a jogurtem
Ingredience
Houby sušené |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
500 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
70 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Citrónová šťáva |
2 ml |
Jogurt bílý |
250 g |
Kopr |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté sušené houby namočíme do litru vody na 3 hodiny. Čerstvé houby také očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou.
- Sušené houby scedíme, nakrájíme a spolu s čerstvými vložíme do vařící se vody. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, povaříme až do změknutí hub. Snížíme oheň a polévku udržujeme teplou na ohni.
- V pánvi rozehřejeme máslo, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, osmažíme, rozdělíme na malé kousky. Přidáme je do polévky, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- Pomalu do polévky přilijeme jogurt, zamícháme, posypeme nasekaným koprem. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.
- Teplou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.