Houbová polévka s rýží a zeleninou

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Houby sušené 2 hrst
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže 2 hrst
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Voda pitná 3 l
Zeleninová směs jarní - mražená 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebranou a propranou rýži vsypeme spolu s mraženou zeleninou do kastrůlku. Přidáme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, zalijeme 2 l vody a povaříme do měkka. V 1 l osolené vody předem namočené sušené houby uvaříme také do měkka, scedíme, přidáme do vařící se rýže i zeleniny a pokračujeme ve vaření.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku, za stálého míchání usmažme světlou jíšku, kterou zahustíme vařící polévku. Nakonec polévku dochutíme špetkou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Stáhneme ze sporáku.
  3. Hotovou polévku rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.